This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
-
RECEPTEN
Baileys Tiramisu
Chef-kok’s versie van de beroemde tiramisu. In plaats van het gebruikelijke type alcohol te gebruiken voor dit traditionele gerecht, gebruikt hij Baileys, waardoor het nog zachter en lichter wordt.
VIEW METHODServeert 15 personen
Benodigdheden:
400 g hele gepasteuriseerde eieren
1100 g mascarpone
280 g suiker
3 dubbele espresso
10 g suiker
30 ml whiskycrème
50 g water
45 lange vingers
1/2 glas Baileys
Methode:
- Maak de koffie en meng deze in een pan met whiskycrème en 10 g suiker. Laat het koken
- Voeg de mascarpone toe
- Verwarm de overgebleven suiker met 50 g water en breng op 121 graden celcius
- Voeg de gepasteuriseerde eieren toe in de mixer en begin de garde op lage snelheid te draaien
- Giet de suikersiroop langzaam over de eieren en verhoog de snelheid van de mixer. Blijf mengen tot het koud is. Het moet schuimend en bijna wit zijn
- Dip ondertussen de lange vingers lichtjes in de koffie (maak ze niet te nat)
- Voeg een beetje ei toe aan de mascarpone en meng voorzichtig. Begin met een laagje room op de bodem van de ovenschaal, voeg dan drie lagen koekjes toe, afgewisseld met meer room
- Laat ongeveer 4 uur in de koelkast staan voordat u het serveert
- Geniet!
Aubergine Parmigiana
Dit iconische Italiaanse gerecht is perfect voor een eenvoudige maar stevige maaltijd.
VIEW METHODVoor vier personen
Benodigdheden:
- 4 aubergines
- Bloem
- 300gr Parmezaanse kaas
- 1l plantaardige olie
Voor de tomatensaus:
- 2kg pruimtomaten in blik
- Knoflook
- 1 gesnipperde ui
- 100ml olijf olie
- 1 bos basilicum
- Zout
Bereidingswijze:
1. Snijd de aubergine in de lengte (ongeveer 1 cm dik). Schik de lagen in een vergiet en breng op smaak met zout en laat ze een uur staan om het water eruit te halen.
2. Maak intussen de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak langzaam tot ze zacht zijn; voeg de pruimtomaten toe en kook zachtjes gedurende 45 minuten. Breng vervolgens op smaak met zout en zet opzij.
3. Dep de aubergines droog met een handdoek. Verhit de olie in een koekenpan en bestrooi elk van de aubergineplakken licht met bloem. Als de olie heet is, bak je de plakjes 30 seconden aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.
4. Leg op de bodem van een ovenschaal een klein beetje tomatensaus, leg daarover de aubergines. Blijf dit in lagen doen – een beetje tomatensaus, een paar basilicumbladeren, meer aubergines en vervolgens een besprenkeling met Parmezaanse kaas. Herhaal dit 4 keer zodat je een mooie dikke parmigiana hebt. Druk licht met een spatel naar beneden om het compact te maken.
5. Verwarm de oven voor op 160˚Celsius en bak in 25 minute gaar.